Hoofd Sponsoren

Activiteiten
januari 2020
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
       
alle activiteiten »

Andere Sponsoren


 
Jubilarissen RKVV Vijlen 2019

Op vrijdag 25 oktober 2019 zal RKVV Vijlen een viertal jubilarissen huldigen te weten Hub Bock 60 jaar lid, Frans Bergmans 50 jaar lid, Henk Niks 40 jaar lid en Jos Hamers 40 jaar lid.

De huldiging zal in de kantine van RKVV Vijlen plaats vinden. Vanaf 20.00 uur de interne huldiging, waarna vanaf 20.30 uur tot en met 21.30 uur middels een receptie de mogelijkheid tot feliciteren wordt geboden. Aansluitend zal onder het genot van een “natje”en een “droogje” hun jubileum gevierd worden. Hieronder volgt een beknopte weergave van de carrière van de jubilarissen.

Van links naar rechts: Frans Bergmans, Henk Niks, Hub Bock en Jos Hamers.

 

Hub Bock  60 jarige jubilaris

Op 11 jarige leeftijd werd ik lid van RKVV Vijlen. Als 17 jarige werd ik overgeheveld naar de senioren en werd meteen kampioen in de vierde klasse B. Dit was in het seizoen 1964/1965. Tot mijn 36st levensjaar heb ik op het eerste elftal gespeeld meestal als linksback. In al deze seizoenen beleefde ik de nodige ups en downs. Kampioenschappen werden afgewisseld met degradaties. Mijn laatste kampioenschap in het eerste elftal behaalde ik aan het einde van het seizoen 1980/1981. In een beslissingswedstrijd in Gulpen tegen RKVCL wonnen we met 2 – 1. Dit alles vond plaats voor 2500 toeschouwers. Na dit zo succesvol afgesloten seizoen speelde ik nog 4 jaren in het tweede elftal. Met dit elftal werd ik nog een keer kampioen in mei 1986 ondanks een nederlaag in de laatste wedstrijd met 2 – 0 in en tegen Nyswiller. De naaste concurrenten Wahlwiller en Partij verloren namelijk ook op diezelfde (Koninginne)dag. Hierna volgden nog 6 mooie jaren in Vijlen 3.

Enkele andere wapenfeiten:

Jeugdleider in de periode 1980 – 1992

In 1990 huldiging vanwege 750st officiële wedstrijd in het shirt van RKVV Vijlen

Bestuurslid vanaf 1992

Trainer van 2e en 3e elftal vanaf 1989

Begeleider van 1e elftal in de periode 1993 - 2013

 

Frans Bergmans 50 jarige jubilaris

De eerste schreden in de voetbalsport heb ik gezet onder de bezielende leiding van Hub Lenders (gut um an de Litsch). Eerst een jaar getraind alvorens we als eerste pupillenelftal van RKVV Vijlen werden ingeschreven voor de competitie.  We werden meteen 3 keer achter elkaar pupillenkampioen en ook op de C-jeugd werd het  seizoen afgesloten met  een kampioenschap.  Daarna volgden 2 ”magere” jaren op de B-jeugd met 3e en 4e plaatsen, om vervolgens weer kampioen te worden met de A-jeugd. Wie toen gedacht had dat deze lichting ook bij de senioren successen aaneen zou rijgen kwam bedrogen uit. Velen zochten hun heil elders in plaats van te trachten RKVV Vijlen tot grote hoogte te laten stijgen. Toch heb ik ook bij de senioren meerdere kampioenschappen mogen vieren. Ik denk terug aan het seizoen 80/81 met de legendarische beslissingswedstrijd in Gulpen tegen RKVCL uit Limmel voor pakweg 2500 toeschouwers. Helaas duurde het derde klasserschap maar 1 seizoen. Ook het kampioenschap met Vijlen 2 in 85/86 was memorabel omdat we toen diverse eerste elftallen als Wahlwiller en Epen achter ons lieten. Met Vijlen 1 heb ik echter ook in die periode vanaf 83 tot 89 meerdere jaren moeten vechten om  degradatie  uit de vierde klasse te voorkomen. Aan de Boom werden in die periode onze spaarzame overwinningen gevierd alsof we kampioen waren geworden. In het seizoen 89/90  kwam toen de grote ommekeer en werden we onder leiding van Arthur Isenborghs kampioen in de vierde klasse. Het derde klasserschap heeft toen 2 jaar geduurd.

Naast de vele hoogtepunten kent mijn “voetbalcarrière” ook diverse  dieptepunten. Hieronder de degradaties uit de derde klasse en het verliezen van de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de vierde klasse tegen Keer in Eys, maar vooral enkele zware blessures aan enkels en ribben waren voor mij teleurstellingen omdat ik dan weer enige tijd uit de roulatie was en mijn favoriete sport niet kon uitoefenen.

Andere functies binnen de vereniging: 10 jaar jeugdleider van 1979 tot en met 1989 en vanaf 2003 bestuurslid/wedstrijdsecretaris. Vanaf 1997 tot 2015 coach/begeleider van Vijlen 2 met kampioenschappen in de reserve 5e klasse in 2006 en in de reserve 4e klasse in 2010.

 

Henk Niks 40 jarige jubilaris

Zijn voetbalcarriére begon op 8-jarige leeftijd (minimum leeftijd toen). Henk was een toch wel regelmatig scorende linksbuiten, die héél graag voetbalde, maar niet graag trainde omdat hij nooit langdurig aan een stuk door kon en kan lopen. En dus nadat hij de hele jeugd had doorlopen, hield hij na een half jaar 3de elftal de “loopsport”, cq het veldvoetbal voor gezien, en ging verder met zijn andere grote hobby het tafelvoetballen.

Vanaf 1990 tot en met december 2003 is Henk actief geweest als jeugdleider. Ook runde hij samen met echtgenote Alice  in de beginjaren het jeugdhome (eerst vanuit de bestuurskamer en daarna vanuit de grote kantine totdat later het jeugdhome gebouwd werd).

Vanaf  1995 is hij dan toch ook weer een aantal jaren voetballend actief geweest en wel bij de veteranen ( +/- 5 jaar).

Vanaf januari 2003 tot 2018 was Henk grensrechter bij het 2de elftal en daarna nog 1 jaar bij het 3de elftal.

Ook als scheidsrechter heeft Henk zijn sporen verdiend bij een aantal edities van het mini veldvoetbaltoernooi.

Tijdens de carnavalsavonden van de voetbalvereniging is Henk al vanaf 1996 actief. Eerst als solo artiest, en daarna samen met zijn zoon Sebastian. Vanaf het derde jaar kwam echtgenote Alice erbij en nadat Sebastian besloot er mee te stoppen, bleef het illustere duo “neet vûûl” over en is Henk niet meer weg te denken als  artiest tijdens de carnavalsavond van RKVV Vijlen. In die periode heeft Henk liefst  78 liedjes geschreven over de club en of het voetbalspel, die hij samen met Alice altijd live zingt op de bühne, ……en voor wie het wil weten, de volgende 8 liedjes staan ook alweer op papier.

 

Jos Hamers   40 jarige jubilaris

Op 7 jarige leeftijd werd ik lid van RKVV Vijlen. Hub Lenders was toen trainer van de E-jeugd en hij heeft mij dan ook de eerste voetballessen gegeven. Vervolgens maakte ik de overstap naar de D-Jeugd een geweldig elftal onder de bezielende leiding van Frans Baggen. We speelden een fantastisch seizoen en werden dan ook kampioen. De seizoenen op de C- en B-jeugd onder leiding van Bert Kusters waren ook fantastische jaren waarbij we steeds bij de top 3 eindigden. Ook op de A-jeugd beleefde ik een fantastische tijd. Met dit uit kwalitatief sterke spelers bestaande elftal behaalde ik dan ook mijn tweede kampioenschap.

De overstap van de junioren naar de senioren maakte ik probleemloos echter bleek al snel dat ik niet de kwaliteiten had om het eerste elftal te halen. Ik mocht wel af en toe als reserve mee maar in de basis stond ik maar zelden. Het klikte niet tussen mij en trainer Alex Mommer en toen ik ook nog de opmerking maakte dat ik niet wenste te trainen en voetballen onder ”inge Völser” werd mij dat niet in dank afgenomen.  Ik werd dan ook een vaste waarde van Vijlen 2 onder leiding van Henk van Bijnen. Ik was een harde maar faire verdediger die op alle posities in de de fensie uit de voeten kon. In geval van nood fungeerde ik zelfs als keeper. Na een aantal jaren 2e elftal moest ik wijken voor de aanstormende jeugd en maakte ik met pijn in het hart  de overstap naar Vijlen 3. Met dit elftal heb ik een geweldige tijd beleefd zowel op het veld waar iedereen voor iedereen door het vuur ging als in de kantine na de wedstrijd. De 3e helft was geweldig of we nu gewonnen of verloren hadden.

Tot slot heb ik nog een aantal fantastische jaren beleefd bij de Veteranen. Elke wedstrijd werd er gevochten voor de overwinning en ook hier was de derde helft iedere keer een happening. Echter  door blessures viel de een na de ander af en moesten we een aantal jaren geleden de stekker er uit trekken. Dit was voor mij een klap in het gezicht omdat ik gehoopt had ook na 40 jaar nog een balletje te kunnen trappen.

Tot slot wil ik iedereen bedanken die tijd nog moeite heeft gespaard voor de 40 geweldige jaren die ik bij RKVV Vijlen heb mogen beleven.

« terug12 oktober 2019

De laatste reactie(s):

Na de desastreuze nederlaag tegen Mechelen van afgelopen zondag en de vo.gende degradatiekraker tegen TSV voor de deur was de trainingsopkomst van twee maar matig......
 

Ga naar het prikbord »